Akademija strukovnih studija Beograd
Odsek Visoka turistička škola
Beograd
Događanja u VTŠ Stručna praksa Avantura Humanitarne akcije Ekskurzije

Događanja u VTŠ

Gostujuće predavanje Courtyard Marriott Belgrade hotel 9.04.2024.

U utorak 09.04.2024. na odseku Visoka turistička škola, Akademije strukovnih studija Beograd, gostovala je Nadine Marković HR asistent menadžer Marriott Courtyard Belgrade hotela koja je nakon višegodišnjeg profesionalnog školovanja i iskustva u hotelskom poslovanju predstavila temu “Marriott međunarodni lider u hotelijerskoj industriji” i obuku koja vodi ka uspešnoj karijeri u hotelijerstvu “Voyage”. Tokom predavanja studenti su imali priliku da se upoznaju sa istorijatom poslovanja Marriott hotelske grupacije, osnovnim vrednostima organizacione kulture, brendom, ciljnom grupom na tržištu, organizacionom strukturom, ciljevima održivog poslovanja i društvenog doprinosa zajednici. Gostovanje je organizovano u okviru predmeta Strategijsko upravljanje u hotelijerstvu.

Studenti Visoke turističke škole u poseti hotelu Crowne Plaza

Studenti odseka Visoka turistička škola Akademije strukovnih studija Beograd organizovano su posetili hotel Crowne Plaza 05.04.2024. godine. Milica Obradović training manager iz sektora ljudskih resursa je zajedno sa kolegama Branković Stefanom, supervizorom sektora domaćinstva i Stojiljković Ljubišom F&B menadžerom, upoznala studente sa grupacijom IHG hotela i Delta holding kompanijom. Obilazak najvećeg beogradskog hotela obuhvatio je lobi, recepciju, restorane, bar, club lounge, predsednički apartman, sobe, konferencijske sale i baštu. Svim zainteresovanim studentima je ponuđena mogućnost obavljanja stručne prakse i mogućnost zaposlenja. Poseta je organizovana u okviru predmeta Strategijsko upravljanje u hotelijerstvu profesorke dr Marije Najdić, kojoj su se priključile kolege dr Goran Jević, studenti sa predmeta Operativni menadžment u hotelijerstvu i studenti master studija sa predmeta Strategijski menadžment u turizmu i hotelijerstvu.

Studenti Visoke turističke škole u poseti hotelu Courtyard Marriott 29.03.2024.

Studenti odseka Visoka turistička škola Akademije strukovnih studija Beograd organizovano su posetili hotel Courtyard Marriott 29.03.2024. godine. Nadine Marković asistent menadžera ljudskih resursa i kolege Ivan Bogojević, menadžer F&B sektora, menadžeri prodaje Danijela Korolija i Nina Sokolović Lučić, Tamara Simonović praktikant pripravnik, upoznali su studente sa brendom hotela i organizacijom poslovnih aktivnosti, uz posebno korisne savete i priče iz ličnih profesionalnih iskustava i karijernih puteva. Obilazak je obuhvatio lobi, recepciju, restoran, sobe i konferencijsku salu. Svim zainteresovanim studentima je ponuđena mogućnost obavljanja stručne prakse i mogućnost zaposlenja. Poseta je organizovana u okviru predmeta Strategijsko upravljanje u hotelijerstvu profesorke dr Marije Najdić, kojoj su se priključile kolege dr Goran Jević, dr Ivana Stojanović, studenti sa predmeta Operativni menadžment u hotelijerstvu i studenti master studija sa predmeta Strategijski menadžment u turizmu i hotelijerstvu.

Studenti Visoke turističke škole u poseti hotelu Moskva 22.03.2024.

Studenti odseka Visoka turistička škola Akademije strukovnih studija Beograd organizovano su posetili hotel Moskva 22.03.2024. godine. Vladimir Stojić menadžer recepcije i diplomirani student Visoke turističke škole, sadašnji student prve generacije upisanih na master strukovne studije naše škole, upoznao je studente sa dugom tradicijom hotela i organizacijom poslovnih aktivnosti. Obilazak je, u trajanju od dva sata, obuhvatio sobe, apartmane, lobi i recepciju, kao i degustaciju slatkih specijaliteta. Svim zainteresovanim studentima je ponuđena mogućnost obavljanja stručne prakse kao i mogućnost zaposlenja. Poseta je organizovana u okviru predmeta Stategijsko upravljanje u hotelijerstvu profesorke dr Marije Najdić, kojoj su se priključile kolege dr Goran Jević, dr Ivana Stojanović, dr Milina Kosanović, kao i studenti sa predmeta Operativni menadžment u hotelijerstvu i Turističko vođenje.

Dodela diploma na Visokoj turističkoj školi, 2. juna 2023.

U petak, 2. juna 2023. održana je SVEČANA DODELA DIPLOMA studentima Odseka Visoka turistička škola. Diplomcima se obratila VD rukovodioca Odseka, dr Emilija Lipovšek, a gospođa Ivana Živkov je, u ime Travelporta, najuspešnijim studentima, uručila stipendije za program obuke u globalnom distribucionom sistemu. Celu svečanost upotpunio je nastup AD "Novi Beograd" Visoke turističke škole.

Svim našim diplomiranim studentima, od srca čestitamo i želimo puno uspeha u budućem obrazovanju i karijeri!

Gostovanje dr Aleksandar Ivanovski 03.05.2023.

U sredu 03.05.2023. na času Turističko vođenje, profesor dr Aleksandar Ivanovski, jedan od osnivača Beogradske škole za animaciju BSA, predsednik ART (Animacija Rekreacija Teambuilding) Centra i predavač na Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi Beograd, održao je gostujuće predavanje na temu “Animacija u turizmu” studentima odseka Visoka turistička škola. Studenti su imali prilike da se upoznaju sa zanimanjem Animator u turizmu, veštinama koje su potrebne za obavljanje ove aktivnosti i načinima kako se sprovodi licenciranje kandidata za ovu profesiju.

Gostovanje agencije Big Blue & KonTiki Travel

U utorak, 18.04.2023. godine, na odseku Visoka turistička škola, Akademije strukovnih studija Beograd, gostоvali su Dušan Anastasov, višegodišnji operativni menadžer agencije Big Blue & KonTiki Travel i Nenad Stevanović, menadžer za destinaciju Antalija u Turskoj.

Tokom gostujućeg predavanja, studenti su imali priliku da se upoznaju sa izazovima koje nosi profesija turističkih predstavnika na destinacijama, shvate značaj verbalne, neverbalne komunikacije u radu sa klijentima, poznavanja stranih jezika i veština animacije. Kao i prethodnih godina, studenti su dobili priliku za usavršavanje kroz radno angažovanje na turističkim destinacijama.

Studenti Visoke turističke škole u poseti hotelu Mona Plaza 31.03.2023.

Studenti odseka Visoka turistička škola organizovano su posetili hotel Mona Plaza 31.03.2023. godine. Marija Lekić direktorka razvoja ljudskih sektora i Katarina Dragović generalista u ljudskim resursima, predstavile su studentima portfolio brenda Mona i sistem vrednosti na kojima zaposleni grade svoju karijeru i sprovode sve poslovne aktivnosti hotela. Poseta je realizovana u okviru vežbi iz predmeta Strategijsko upravljanje u hotelijerstvu, uz prisustvo predmetnog profesora dr Marije Najdić i kolega dr Gorana Jevića i mr Jasmine Leković. Studentima je dobrodošlicu poželeo i diplomirani student Visoke turističke škole, danas menadžer specijalista za marketing komunikaciju hotela Mona Plaza Beograd, Zarija Vilaret.

Gostujuće predavanje Stane Đuran GM hotela Marriott Courtyard Belgrade

U utorak 04.04.2023. održano je gostujuće predavanje na temu: “Marriott International lider u hotelijerskoj industriji”. Stana Đuran, generalna direktorka hotela Marriott Courtyard Belgrade je studentima predstavila poslovanje hotela, viziju, strategije, portfolio, platforme i alate koji se koriste u hotelijerstvu. Studenti su imali priliku da čuju korisne savete i iskustva koja prate razvoj profesionalne karijere u hotelskom sektoru.

Studenti Visoke turističke škole u poseti hotelu Moskva 24.03.2023.

Studenti odseka Visoka turistička škola Akademije strukovnih studija Beograd organizovano su posetili hotel Moskva 24.03.2023. godine. Vladimir Stojić menadžer recepcije i diplomirani student Visoke turističke škole, zajedno sa kolegom Joksović Igorom iz F&B sektora, upoznali su studente sa dugom tradicijom hotela. Obilazak je, u trajanju od 2,5 sata, obuhvatio sobe, apartmane, konferencijske sale, poslastičarnicu, lobi i recepciju, kao i degustaciju slatkih specijaliteta, uz čuveni beogradski „moskva šnit”. Svim zainteresovanim studentima je ponuđena mogućnost obavljanja stručne prakse kao i mogućnost zaposlenja. Posetu je organizovala profesorka dr Marija Najdić i dr Goran Jević.

123456789101112131415