Akademija strukovnih studija Beograd
Odsek Visoka turistička škola
Beograd
Događanja u VTŠ Stručna praksa Avantura Humanitarne akcije Ekskurzije

Stručna praksa

IkosOlivia - Ikos Resorts, Nea Moudania, Halkidiki-5*

http://ikosresorts.com/olivia/

Aktia Lounge Hotel & Spa, Stalis, Krit - 5*

www.aktiahotel.com

Iberostar Creta Marine-Krit-Panormo-Retimno-4*

www.iberostar.com/en/hotels/creta/iberostar-creta-panorama-mare

Aegean Melathron Thalasso Spa Hotel – Kalitea- Kryopigi- 5*

www.aegeanmelathron.gr

Harbor view, Edgartown – Massachusetts, United States

www.harbor-view.com

Sitonija

Sitonija je srednje poluostrvo Halkidikija koje je dobilo naziv po Sitonu, sinu boga mora Posejdona. Istočna strana Sitonije gleda prema Svetoj gori, a zapadna prema poluostrvu Kasandra. Poluostrvo obiluje prelepim peščanim plažama, malim uvalama nepristupačnim sa kopnene strane, borovim šumama, plantažama maslina, živopisnim malim lukama, ribarskim selima i brojnim drugim atrakcijama.

Hotel Danubia Park

U severoistočnom delu Srbije, u karpatskom obodu Panonskog basena, nedaleko od ušća Peka u Dunav i Velikog Gradišta, nalazi se Srebrno jezero.U popodnevnim satima, kada sunce pođe na počinak, milioni iskrica čine njegov srebrni odsjaj, pa je po tome dobilo ime Srebrno. Izuzetne lepote, od početka je postalo omiljeno izletište i okosnica turizma u ovom kraju, pa je nazvano i srpsko more. Mnogi tvrde da je Srebrno jezero dragulj kontinentalnog turizma u ovom delu Srbije.

Krstarenje turističkim brodom

U okviru realizacije stručne prakse, u saradnji sa Jahting klubom „Kej“, Škola je 09.06.2011 . godine organizovala za studente krstarenje turističkim brodom.

Turističke agencije i turoperatori

Studenti Visoke turističke škole imaju mogućnost da stručnu praksu obavljaju u okviru najboljih turističkih agencija i turoperatora u Srbiji. Radeći na različitim poslovima, studenti stiču neophodna praktična znanja, koja će im biti od velike koristi za rad u turističkoj privredi.

SANI RESORT

Sani Resort je mesto gde priroda i čovek žive u harmoniji. Kompleks se proteže na preko 1000 jutara zemlje, sa beskrajnim zlatnim plažama koje okružuju kristalno čista voda Egejskog mora i borove šume poluostrva Kasandra. U svom sastavu ima četiri hotela (Sani Beach Hotel, Sani Beach Club, Porto Sani Village, Sani Asterias Suites) koje karakterišu udobnost i luksuz.

1