Akademija strukovnih studija Beograd
Odsek Visoka turisti─Źka ┼íkola
Beograd
UPIS 2022

TRE─ćI UPISNI ROK

Otvoren je tre─çi upisni rok za upis studenata u prvu godinu osnovnih strukovnih studija na Odseku Visoka turisti─Źka ┼íkola, Akademije strukovnih studija Beograd.

Za prijavu na upisni konkurs podnosi se slede─ça dokumentacija.

Pozdravna re─Ź

Pred vama se nalazi veoma uzbudljiv period, jer ─çete tokom studija u Visokoj turisti─Źkoj ┼íkoli pro┼íiriti va┼ía znanja, ve┼ítine i horizonte. Na Visokoj turisti─Źkoj ┼íkoli ─Źinimo sve ┼íto mo┼żemo kako bismo vam pomogli da va┼íe studiranje postane zaista dragoceno iskustvo.

Visoka turisti─Źka ┼íkola je dinami─Źna i moderna visoko┼íkolska ustanova koja je osnovana 1967. godine, a na┼íi programi su dizajnirani tako da vam omogu─çe sticanje akademskih i prakti─Źnih znanja iz brojnih oblasti turizma. Stalnim osavremenjavanjem i prihvatanjem globalnih trendova, kako u realizaciji nastave, tako i u nastavnim planovima i programima, postavili smo visoke standarde koji za cilj imaju da od vas stvore stru─Źnjake i dorinesu va┼íem li─Źnom i profesionalnom razvoju.

Kada bismo morali da opi┼íemo Visoku turisti─Źku ┼íkolu u svega nekoliko re─Źi, one bi glasile: tradicija, kvalitet, znanje, postojanost, uspeh. Na┼íi zaposleni i studenti vam ┼żele srda─Źnu dobrodo┼ílicu na Visoku turisti─Źku ┼íkolu!

Me─Ĺunarodna saradnja

Visoka turisti─Źka ┼íkola ima vrlo razvijenu me─Ĺunarodnu saradnju. Pored gostuju─çih predava─Źa i saradnje sa inostranim partnerima turisti─Źke privrede, ┼ákola organizuje manifestacije ÔÇťAmbasadori govoreÔÇŁ i ÔÇťNove destinacijeÔÇŁ, realizuje projekte me─Ĺunarodne mobilnosti studenata i nastavnika i ostvaruje saradnju sa mnogim visoko┼íkolskim institucijama u inostranstvu.

ÔÇťAmbasadori govoreÔÇŁ su jedinstvena manifestacija u oblasti visokog obrazovanja u Srbiji koja za cilj ima da upozna studente sa kulturom, spomeni─Źkim nasle─Ĺem, istorijom, geografijom, prirodnim lepotama, brojnim atrakcijama i gastronomijom razli─Źitih zemalja, koje predstavljaju ambasadori i drugi visoki diplomatski predstavnici u Srbiji. Sa druge strane manifestacija ÔÇťNove destinacijeÔÇŁ povezuje turisti─Źku privredu Srbije sa partnerima iz inostranstva.

Visoka turisti─Źka ┼íkola bila je jedan od partnera u─Źesnika u realizaciji projekta FUSE, zajedno sa univerzitetima u Srbiji i Evropi. Na ovaj na─Źin, u skladu sa svetskim trendovima, studentima i nastavnom kadru omogu─çena je internacionalna mobilnost u okviru programa ERASMUS+. Studenti Visoke turisti─Źke ┼íkole se u svakoj ┼íkolskoj godini prijavljuju da poha─Ĺaju jedan semestar na Univerzitetu u Bambergu (Nema─Źka) zajedno sa drugim studentima iz celog sveta.

Kao sastavni deo me─Ĺunarodne saradnje, Visoka turisti─Źka ┼íkola potpisala je sporazum o nau─Źno-umetni─Źkoj saradnji sa Univerzitetom za nauku i kulturu u Teheranu (Iran), ugovor o saradnji sa Univerzitetom Gunadarma iz Indonezije, sporazum o saradnji u oblasti nauke, prosvete i kulture sa Veleu─Źili┼ítem u Karlovcu (Hrvatska), sporazum o akademskoj saradnji i razmeni predava─Źa, stru─Źnjaka za turizam i studenata sa Univerzitetom Union u Pekingu (Kina) i dr.

Galerija slika

ZAŠTO TREBA DA UPIŠEŠ VISOKU TURISTIČKU ŠKOLU

 • Zato ┼íto imamo savremen nastavni plan i program
 • Zato ┼íto smo najstarija visokoobrazovna ustanova u Srbiji koja obrazuje kadrove za potrebe turizma
 • Zato ┼íto je turizam jedna od najbr┼że rastu─çih grana privrede u svetu
 • Zato ┼íto mo┼że┼í da nau─Źi┼í brojne strane jezike koji ─çe ti biti od velike koristi u profesionalnoj karijeri
 • Zato ┼íto mo┼że┼í da obavlja┼í stru─Źnu praksu u zemlji i inostranstvu i stekne┼í iskustva neophodna za uspe┼ínu poslovnu karijeru
 • Zato ┼íto ─çe┼í tokom studiranja imati veliki broj stru─Źnih ekskurzija ┼íirom zemlje i inostranstva
 • Zato ┼íto ─çe┼í tokom studiranja imati priliku da u─Źestvuje┼í u organizaciji i realizaciji brojnih me─Ĺunarodnih manifestacija
 • Zato ┼íto voli┼í da putuje┼í
 • Zato ┼íto voli┼í da upoznaje┼í druge narode i kulture
 • Zato ┼íto ┼żeli┼í da uspe┼í u ┼żivotu
 • Zato ┼íto veruje┼í u sebe
 • ZATO ┼áTO JE TVOJ IZBOR SVET PUTOVANJA!

Najva┼żnije vesti

DOKUMENTA KOJA SE PODNOSE PRILIKOM PRIJAVE NA KONKURS za upis u prvu godinu osnovnih studija školske 2022/2023. godine

22. sep 2022.

OBAVEŠTENJE ZA BRUCOŠE

17. sep 2022.

Stru─Źna praksa studenata II godine

15. sep 2022.

Upis bodova za praksu studenti prve godine

14. sep 2022.

Novi termini za predaju indeksa za studente koji ispunjavaju uslov za sticanje statusa bud┼żeta u ┼íkolskoj 2022/23 g.

13. sep 2022.

Dodatni termin za dobijanje potpisa profesora za sve studente koji upisuju školsku 2022/23 g.

13. sep 2022.

Besplatan kurs mandarinskog jezika u saradnji sa Koled┼żom za turizam ─Ée─Ĺang i Institutom Konfu─Źije

01. sep 2022.

Raspodela indeksa za brucoše

30. avg 2022.

PREDPRIJAVA ZA UPIS NA MASTER STUDIJSKI PROGRAM POSLOVNA EKONOMIJA

29. avg 2022.

Plan aktivnosti za studente I godine studija (ÔÇ×bruco┼íeÔÇť) koji konkuri┼íu za sme┼ítaj u studentske domove u ┼íkolskoj 2022/23. godini

26. avg 2022.

Termin konsultacija

23. avg 2022.

O B A V E Š T E NJ E

23. jun 2022.

Uslovi konkursa za smeštaj u studentske domove u školskoj 2022/23 godini

21. jun 2022.

ALUMNI KLUB VISOKE TURISTIČKE ŠKOLE

16. maj 2022.

Kupovina ud┼żbenika

14. dec 2021.

Va┼żno obave┼ítenje - POZIVI NA BROJ PRILIKOM UPLATA

08. feb 2021.

Va┼żno obave┼ítenje

29. jan 2021.

Uprava Akademije strukovnih studija Beograd