Akademija strukovnih studija Beograd
Visoka turistička škola strukovnih studija
Beograd

Naslovne vesti

Mart 2020.

SAOPŠTENJE U VEZI SA VANREDNIM STANJEM

19. mar 2020.

U skladu sa proglašenim vanrednim stanjem u Republici Srbiji, a u skladu sa odlukama Vlade Republike Srbiji i Ministarstva prosvte, nauke i tehnološkog razvoja, obaveštavamo studente, nastavnike i saradnike Akademije strukovnih studija Beograd o izmenjenom režimu nastvnog procesa i ostalih aktivnosti. U ovom momentu, izmene se odnose na sledeće:

 • nastava se organizuje i izvodi na daljinu, odnosno na način koji ne zahteva fizičko prisustvo studenata, nastavnika i saradnika na odsecima ASSB, i to preko sajta odseka na koji će nastavnici i saradnici postavljati odgovarajuće materijale i prezentacije, za sve nivoe studija (osnovne, master);
 • obavezu nastavnika i saradnika da sve potrebne materijale (prezentacije, predavanja, literaturu i druge materijale u elektronskoj formi ) blagovremeno učine dostupnim studentima;
 • obavezu nastavnika i saradnika da budu u kontaktu sa studentima kroz konsultativnu nastavu putem e-mail-a, telefona, ili neke druge elektronske platforme na društvenim mrežama;
 • dok su na snazi mere obustave izvođenja nastave u visokoškolskim ustanovama, evidencija prisustva studenata nastavi neće se vršiti;
 • održavanje elektronskih sednica Saveta ASSB, Nastavno – stručnog veća ASSB, veća OSS i veća MS;
 • odlaže se martovski i aprilski ispitni rok i odbrane završnih i master radova; svi planirani ispitni rokovi sprovešće se po okončanju ove mere i to prema dinamici koja će biti naknadno utvrđena, a u skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Studenti kojima je odložena odbrana završnih i master radova treba da se jave mejlom službi za studentske poslove radi detaljnijih obaveštenja na sledeće mejl adrese:

  Odsek Visoka zdravstvena škola: visokazdravstvenaskola@gmail.com

  Odsek Visoka turistička škola: aleksandarr@visokaturisticka.edu.rs

  Odsek Visoka hotelijerska škola: studentska@vhs.edu.rs

 • odlažu se sva studijska putovanja i ekskurzije u inostranstvo.

PREDSEDNIK ASSB
dr Slavoljub Vićić, s.r.

Kontakt sa Studentskom službom

17. mar 2020.

Kontakt sa Studentskom službom omogućen je putem mejla

 • Aleksandar Radosavljević - aleksandarr@visokaturisticka.edu.rs

Obaveštenja o postavljenim materijalima za pripremu ispita i kolokvijuma

16. mar 2020.

Poštovani studenti,

predavanja, vežbe i svi dodatni materijali za pripremu ispita i kolokvijuma biće objavljani u delu sajta STUDIRANJE-PREDMETI.

Link do stranice PREDMETI

Za sve dodatne informacije možete se obratiti predmetnom profesoru putem mail-a.

Link do stranice Nastavnici

Konsultacije sa predmetnim profesorima će se obavljati putem mejla.

Važno obaveštenje Kolegijuma Akademije strukovnih studija Beograd

15. mar 2020.

U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom odlučeno je da se nastava odvija pod izmenjenim režimom.

 1. Svi oblici direktne kontaktne nastave, grupne konsultacije, seminari i vežbe za koje postoji tehnička mogućnost realizovaće se putem elektronskih medija i drugih oblika i sredstava koji ne podrazumevaju okupljanje studenata i direktan međusobni kontakt.
 2. Ispiti i kolokvijumi se odlažu do daljnjeg.

Neophodno je da studenti i zaposleni redovno prate informacije na sajtu svakog Odseka ASSB.

ODLAŽE SE DATUM REALIZACIJE MANIFESTACIJE DAN INDONEZIJE

09. mar 2020.

U dogovoru sa predstavnicima Ambasade Indonezije obaveštavamo Vas de se odlaže datum za realizaciju manifestacije "Dan Indonezije u Visokoj Turističkoj školi u Beogradu", koja je planirana za 11. mart 2020. godine u 11.00 časova. Novi datum realizacije biće naknadno objavljen.

DAN INDONEZIJE U VISOKOJ TURISTIČKOJ ŠKOLI

06. mar 2020.

Pozivamo studente, zaposlene i prijatelje Odseka Visoke turističke škole Akademije strukovnih studija Beograd da prisustvuju manifestaciji “Dan Indonezije” i predavanju Ambasadora Republike Indonezije u Srbiji NJ.E. gospodina Ćandre Vidje Jude na temu “OTKRIVANJE ČUDA INDONEZIJE”

Tokom manifestacije prisutna publika imaće priliku da uživa u indonežansko-srpskom umetničkom performansu, izložbi fotografija i gastronomskim specijalitetima indonežanske kuhinje.

Manifestacija “Dan Indonezije” će se održati u sredu, 11. marta 2020. godine, sa početkom u 11 časova u amfiteatru 5.

Februar 2020.

STIPENDIJA vlade Republike Indonezije DARMASISWA za 2020. – 2021.

19. feb 2020.

Vlada Republike Indonezije oglašava konkurs za dodelu stipendije DARMASISWA za 2020.-2021. godinu. Rok za podnošenje online prijave je 2. mart 2020.

The Darmasiswa- Scholarship by Government of Indonesia to Serbian Students

Background Information:
Darmasiswa RI program is a scholarship program offered by the Indonesian government to foreign students from countries which have diplomatic relationship with Indonesia to study Indonesian language, traditional music, traditional dance, and Indonesian craft and particular subject in more than 70 selected Indonesian higher education institutions in different cities in Indonesia. The candidate is allowed to decide the higher institutions (universities) which carry out the program.

Darmasiswa RI scholarship program is given to the foreign students who are willing to take a non-degree program. During the application, the students are not allowed to work, to do research, and to do practical politics activity.

Scholarship offer to students:
Regular program is a one-year scholarship program offered to foreign students from countries which have diplomatic relationship with Indonesia to study Indonesian language, traditional music, traditional dance, culinary, tourism, and Indonesian craft in selected Indonesian Higher Education Institutions.

Deadline for online registration: 2 March 2020.

Gostovanje Vladimir Zličić, osnivač Hotel Concierge-a

12. feb 2020.

U utorak 18.02.2020. na času Strategijsko upravljanje u hotelijerstvu, s početkom u 12.35 časova, sala A2, gostоvaće Vladimir Zličić, višegodišnji operativni menadžer Zira hotela i Hotela 88, generalni menadžer Klik Travel agencije i osnivač prvog Hotel Concierge-a i Travel Concierge-a u Srbiji.

Tema je „Savremeni trendovi u turizmu i hotelijerstvu”.
Studenti svihgodina studija su pozvani da prisustvuju predavanju.

Uplata školarine

06. feb 2020.

Rok za uplatu VI rate školarine je bio 1.02.2020. godine. Podsećamo studente da u najkraćem roku izmire svoja dugovanja.

Uprava Škole

Jul 2019.

USPOSTAVLJENA SARADNJA SA DŽEĐANG KOLEDŽOM IZ NR KINE

27. jul 2019.

Akademija strukovnih studija Beograd u čijem sastavu se nalaze bivše visoke strukovne škole za hotelijerstvo, turizam i zdravstvo ugostile su ove nedelje petočlanu delegaciju sa Džeđang Koledža za turizam iz pokrajine Hangdžou, NR Kine.

Ova zvanična poseta rezultat je potpisivanja Memoranduma o saradnji iz decembra 2018. godine između bivše Visoke hotelijerske škole iz Beograda i Koledža Džeđang iz NR Kine. Potpisivanjem Pisma o namerama u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS, ove dve institucije su započele prvu fazu buduće saradnje koja obuhvata otvaranje Kancelarije za srpsko-kinesku saradnju u oblasti hotelijerstva, turizma i zdravstvenog tuizma čija će osnovna delatnost biti razmena studenata i profesora, stručna praksa, rad na zajedničkim projektima, organizovanje zajedničkih konferencija, kongresa i časopisa, kao i saradnju u oblasti kulture. Uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS i Ambasade NR Kine, Akademija strukovnih studija Beograd i Koledž za turizam Džeđang uspostaviće proces unapređivanja kadrova iz oblasti hotelijerstva, gastronomije, turizma i zdravstvenog turizma. Ovo je još jedan od dokaza da je odluka Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS vezana za proces transformacije visokih strukovnih škola u Srbiji u akademije strukovnih studija bila celishodna i da već daje, na internacionalnom nivou, prepoznatljive pozitivne rezultate. U novoformiranoj Akademiji, zajedničko korišćenje svih materijalnih, a posebno kadrovskih resursa, obezbedilo je početak ozbiljne buduće saradnje sa jednom velikom i nama prijateljskom zemljom kao što je NR Kina.

Više fotografija možete pogledati u galeriji.

Maj 2019.

Iskustvo iz Bamberga

08. maj 2019.

Naša studentkinja Ivana Stojiljković provela je letnji semestar školske 2017/18 godine, na Univerzitetu u Bambergu, putem Erasmus razmene studenata. Osim što je pohađala nastavu i polagala ispite, stekla je sjajne prijatelje i nezaboravno iskustvo.

Neke od tih utisaka podelila je sa nama u svojoj prezentaciji.

Mart 2019.

University of Bamberg ERASMUS+ teaching mobility 2019

11. mar 2019.

University of Bamberg ERASMUS+ teaching mobility 2019

Duration: 1 week (5 days teaching + 2 travel days) during May, June or July 2019

Number of teaching hours during mobility: 8

Teaching language: English or German

Stipend: 840 € individual support (for 7 days) + 275 € travel expenses = total stipend: 1.115 €

Requirement according to the Erasmus+ regulations is a full participation and presence of 5 days during the teaching mobility with 2 additional travel days before and after. It is not possible to participate in the teaching mobilty for a shorter period than the total of 7 days (including the 2 travel days).

 • Letter of Motivation (1 – 2 pages)
 • CV (including address, phone numbers, picture)
 • Proposal of teaching modules that could be offered and possible time frame for the visit at the University of Bamberg

Napomena: Prijave se podnose od 12.03. do 22.03. 2019. godine u kabinetu broj 8, ulaz V (dr Emilija Lipovšek).

University of Bamberg ERASMUS+ stipends for the winter semester 2019/20

11. mar 2019.

University of Bamberg ERASMUS+ stipends for the winter semester 2019/20

Duration: September 2019 – February 2020

Stipends: 4.525 € in total per semester (850 € per month from mid September to mid February plus travel expenses 275€)

The principal teaching language at the University of Bamberg is German, however, a number of modules are also offered taught in English. Applicants need to be fluent in either German or English. Preference will be given to applicants with a good working knowledge of German, however.

Required application forms:

 • Letter of Motivation (1 – 2 pages)
 • Letter of Recommendation from college professor
 • CV (including address, phone numbers, picture)

Napomena: Prijave se podnose od 12.03. do 22. 03. 2019. godine u kabinetu broj 8, ulaz V (dr Emilija Lipovšek). Za stipendiju mogu konkurisati studenti sa prosekom većim od 8.

Termin razgovora sa odabranim kandidatima će biti obavljen naknadno.

Mart 2020.

Seminarski radovi iz predmeta  Upravljanje rizicima i resursima u turizmu

27. mar 2020.

mr Jasmina Leković

Seminarski radovi i prezentacije iz predmeta Upravljanje ljudskim resursima u turizmu i Upravljanje hotelskim personalom

25. mar 2020.

dr Jelisaveta Vučković, profesor

Seminarski radovi iz predmeta Turistička geografija (Grupa A)

24. mar 2020.

Rezervacioni sistemi u turizmu - Predavanja i vežbe

20. mar 2020.

mr Miloš Nicić
Anđelka Štilić, MSc

Obaveštenje za studente treće godine modul M2

13. mar 2020.

mr Jasmina Leković

I kolokvijum iz predmeta Računovodstvo u turizmu - Grupa 1

12. mar 2020.

I kolokvijum iz predmeta Životna sredina i održivi razvoj turizma

12. mar 2020.

I kolokvijum iz predmeta Turistički resursi Srbije

12. mar 2020.

I kolokvijum iz predmeta Poslovni turizam

12. mar 2020.

Rezervacioni sistemi - kolokvijum

11. mar 2020.

Predmetni nastavnici

Usmeni deo ispita iz predmeta Računovodstvo i Računovodstvo u turizmu (dr Miroslava Petrevska)

10. mar 2020.

Pozivaju se članovi volonterskog tima na projektu DAN INDONEZIJE U VISOKOJ TURISTIČKOJ ŠKOLI

09. mar 2020.

Prezentovanje i odbrana kolokvijalnih radova iz predmeta Operativni menadžment u hotelijerstvu

09. mar 2020.

Predmetni nastavnik
mr Jasmina Leković

Promena termina ispita u martovskom roku kod Prof. dr Zorana Radulovića

09. mar 2020.

Promena termina konsultacija kod dr Miroslave Petrevske za ponedeljak 09.03. 2020.

08. mar 2020.

Promena termina predavanja i kolokvijuma iz predmeta TURISTIČKO VOĐENJE

05. mar 2020.

Predmetni nastavnik
dr Branislav Rabotić

Obaveštenje o predavanjima iz predmeta Računovodstvo u turizmu (grupa 1)

04. mar 2020.

dr Miroslava Petrevska

I kolokvijum iz Turističke geografije - Grupa A (dr Dario Šimičević)

04. mar 2020.

Engleski jezik A1 - Prezentacije

03. mar 2020.

dr S. Kesic

I kolokvijum iz predmeta Strategijsko upravljanje u hotelijerstvu

03. mar 2020.

Predmetni nastavnik
dr Marija Najdić

Prvi kolokvijum iz predmeta Istorija civilzacije

02. mar 2020.

Predmetni nastavnik
dr Bojana Plemić

Februar 2020.

Prvi kolokvijum iz predmeta Kulturno nasleđe i turizam

27. feb 2020.

Predmetni nastavnik
dr Bojana Plemić

Promena termina predavanja Strategijsko upravljanje u hotelijerstvu

26. feb 2020.

dr Marija Najdić

Engleski jezik A1 i B1 - popravni kolokvijum

25. feb 2020.

dr S. Kesic

Vežbe iz predmeta Osnovi računarstva

24. feb 2020.

Promena termina predavanja iz predmeta Kulturno nasleđe i turizam

24. feb 2020.

Predmetni nastavnik
dr Bojana Plemić

Predavanje iz predmeta TURISTIČKO VOĐENJE

21. feb 2020.

Predmetni nastavnik
dr Branislav Rabotić

Vežbe iz predmeta OSNOVI RAČUNARSTVA

14. feb 2020.

Obaveštavaju se studenti modula M4

12. feb 2020.

Engleski jezik B1 - obavestenje

12. feb 2020.

Nastava iz E-poslovanja

04. feb 2020.

Januar 2020.

Nastava iz predmeta REZERVACIONI SISTEMI

31. jan 2020.

Sajam turizma 2020. – stručna praksa

10. jan 2020.

Decembar 2019.

Upis ostvarenih bodova predispitnih obaveza iz predmeta Preduzetništvo

31. dec 2019.

Upis bodova iz predmeta Medijske komunikacije i Poslovno komuniciranje

30. dec 2019.

Promena termina ispita iz predmeta Osnovi ekonomije kod dr Renate Pindžo

30. dec 2019.

Vežbe iz Informatike

25. dec 2019.

Informatika u turizmu - test iz ACCESS-a

25. dec 2019.

Engleski jezik B1 - Obaveštenje

24. dec 2019.

dr S. Kesic

Engleski jezik A1 - Obavestenje

24. dec 2019.

dr S. Kesic

Raspored polaganja ispita iz predmeta Osnovi menadžmenta

24. dec 2019.

Poseta izložbe u Univerzitetskoj biblioteci

24. dec 2019.

Raspored polaganja ispita iz predmeta Osnovi ekonomije (dr Miroslava Petrevska)

24. dec 2019.

Drugi kolokvijum iz predmeta Statistika u turizmu

23. dec 2019.

Promena termina ispita iz predmeta Kulturno nasleđe i turizam i Istorija civilizacije

23. dec 2019.

I kolokvijum iz predmeta Francuski jezik A1

16. dec 2019.

II kolokvijum iz predmeta Francuski jezik A3 i B3

12. dec 2019.

Raspored prezetacija za predmet RUSKI JEZIK u zimskom semestru školske 2019/2020 godine.

09. dec 2019.

Milana Borković

Obaveštenje o prvom kolokvijumu iz predmeta Nemački jezik B1 (Test 1)

06. dec 2019.

Predmetni nastavnik
mr Ivana Stojanović

Termin i teme za drugu prezentaciju iz Engleskog jezika A3

04. dec 2019.

dr Milina Kosanović

Novembar 2019.

Termini prvog i drugog kolokvijuma iz Engleskog jezika A3 i B3

12. nov 2019.

dr Milina Kosanović

Oktobar 2019.

Dvogodišnje studije - generacije upisane zaključno sa 2004/2005

14. okt 2019.

Trogodišnje studije - generacije 2005/2006 i 2006/2007

14. okt 2019.

Trogodišnje studije - generacije 2007/2008, 2008/2009, 2009/2010, 2010/2011, 2011/2012 i 2012/2013.

14. okt 2019.

Obaveštenje o gašenju Visokih škola i formiranju Akademije strukovnih studija Beograd

08. okt 2019.

Dinamika plaćanja školarine za studente I godine upisane školske 2019/20

03. okt 2019.

Septembar 2019.

Zakon o izmenama Zakona o visokom obrazovanju

27. sep 2019.

Filmski režiseri iz Velike Britanije i Indije održali predavanje na Visokoj turističkoj školi

18. sep 2019.

Galerija slika

VISOKATURISTIČKA ŠKOLA NA SILAFEST-U 2019.

18. sep 2019.

Galerija slika

Septembar 2014.

Pravila polaganja ispita iz Informatike u turizmu

05. sep 2014.

PREDMETNI NASTAVNIK
Miloš Nicić

...dalje