Akademija strukovnih studija Beograd
Visoka turistička škola strukovnih studija
Beograd
Događanja u VTŠ Stručna praksa Avantura Humanitarne akcije Ekskurzije

Događanja u VTŠ

Prezentacija Fidelio Suite 8 aplikacije na VTŠ

U ponedeljak, 04. marta 2013. godine, na Visokoj turističkoj školi gostovao je gospodin Goran Đoković, direktor preduzeća Best Solutions d.o.o. Pred studentima treće godine, gospodin Đoković je održao prezentaciju Micros Fidelio Professional Edition Suite 8 i pratećih softverskih rešenja za upravljanje hotelskim poslovanjem.

ŠKOLSKA SLAVA SVETI SIMEON MIROTOČIVI

U utorak, 26.02.2013. godine, Visoka turistička škola obeležila je svoju slavu-Svetog Simeona Mirotočivog. Pred zaposlenima u Školi, studentima i brojnim prijateljima, službu je održao protojerej Vladimir Zamahajev iz crkve Svetog Dimitrija na Novom Beogradu. Nakon službe, gospodin Zamahajev je otpevao molitvenu pesmu o Svetom Simeonu-tropar, i održao prigodnu propoved.

Pored ostalih, školsku slavu su svojim prisustvom uveličali i predstavnici diplomatskog kora: Nj.E. gospodin Zaw Tun, ambasador Republike Mijanmar, Nj.E. gospodin Alexandre Addor Neto, ambasador Republike Brazila, gospodin Abdesselam Mansouri, savetnik ambasade Kraljevine Maroko, gospodin Denis Sidorov, prvi sekretar ambasade Republike Belorusije, gospodin Emil Šipočki, vojni ataše ambasade Republike Bugarske i gospodin Predrag Tomić, počasni konzul Republike Jermenije.

Po prvi put, ove godine, Visoka turistička škola dodeljuje plaketu sa poveljom za izuzetne zasluge u razvoju i afirmaciji Škole. Plaketu dodeljuje savet Škole, a prvi dobitnici su gospodin Obrad Šuša (posthumno), osnivač, profesor i direktor Visoke turističke škole i gospodin Slobodan Mićić, predsednik kompanije Kon Tiki Travel.
POGLEDAJTE FILM

Dodela diploma 2013.

U utorak, 26.02.2013. godine, na dan Školske slave „ Sv. Simeona Mirotočivog“, Visoka turistička škola ispratila je još jednu generaciju diplomiranih studenata. U amfiteatru 5, pred rodbinom, prijateljima i doskorašnjim profesorima, uručene su diplome svršenim studentima.

Tokom svečanosti, studentima i njihovim gostima, obratio se direktor Škole Prof. dr Milan Skakun, koji im je poželeo uspeh u profesionalnoj karijeri i izrazio nadu da ćemo se još sretati i sarađivati na brojnim projektima u okviru turističke privrede.
POGLEDAJTE FILM

Poseta predstavnika ambasada štandu Visoke turističke škole

Kao dugogodišnji prijatelji, Visoku turističku školu na Sajmu turizma posetili su Nj.E. gospođa Mercedes Martinez Valdes, ambasadorka Republike Kube, gospodin Gilfredo Milanes Molina, prvi sekretar ambasade Republike Kube, Nj.E. gospodin Semuel Samson, ambasador Republike Indonezije i gospođa Ariana Yulianti, treći sekretar ambasade, zadužena za kulturu i informisanje.

Sajam turizma 2013.

U Beogradu je u periodu od 21.02. do 24.02.2013. godine održan 35. Međunarodni sajam turizma na kome je zapažen nastup imala i Visoka turistička škola iz Beograda. Smeštena u hali 2, zajedno sa drugim obrazovnim ustanovama, Škola je privukla veliku pažnju sajamskih posetilaca. Moderno opremljen izložbeni prostor, zanimljiva dešavanja, visok nivo profesionalizma studenata, gosti sa visokoobrazovnih ustanova iz Hrvatske i Slovenije, koktel, poseta ambasadora... obeležili su i ovogodišnji nastup Visoke turističke škole na Sajmu turizma.
POGLEDAJTE FILM

DAN BELGIJE U VTŠ

U petak, 14. decembra, Visoku turističku školu posetio je NJ.E. gospodin Alain Paul Francis Kundycki, ambasador Kraljevine Belgije u Republici Srbiji. U okviru manifestacije „Dan Belgije“, NJ.E. gospodin Kundycki, predstavio je dostignuća i potencijale svoje zemlje u oblasti ekonomije i turizma. Pred velikim brojem studenata, profesora, predstavnika medija i gostiju, on se posebno osvrnuo na istoriju Evropske unije i njene odnose sa Republikom Srbijom.
POGLEDAJTE FILM

VI EX-YU konkurs za grafiku

U utorak, 04. decembra, u Galeriji SKC Novi Beograd otvorena je izložba grafika pod nazivom „EX-YU konkurs za grafiku“. U organizaciji Visoke turističke škole iz Beograda i autora konkursa Nataše Brkić, ova izložba je po šesti put organizovana sa ciljem kulturnog povezivanja ovih prostora. Na konkurs su prispele 142 grafike od 142 autora (111 magistara, profesora i poznatih umetnika i 31 student grafike) iz svih republika bivše SFRJ, od kojih je žiri, sastavljen od eminentnih stručnjaka, odabrao za izložbu 53. U kategoriji najboljeg grafičara, prvu nagradu je osvojio Slobodan Knežević za drvorez pod nazivom „ Bez naziva“, dok je pobednik u kategoriji student grafičar dobio Saša Vasić sa svojom kombinovanom tehnikom i identičnim nazivom „Bez naziva“.

Odluku žirija možete pročitati ovde
Informacije o proteklim EX-YU konkursima možete pročitati ovde
POGLEDAJTE FILM

POSETA STUDENATA SA VELEUČILIŠTA U KARLOVCU

U okviru programa naučne, prosvetne i kulturne saradnje, Visoku turističku školu su početkom novembra posetili studenti i profesori sa Veleučilišta u Karlovcu. Tokom trodnevnog boravka, studenti Škole su goste iz Karlovca upoznali sa znamenitostima Beograda, Novog Sada i Sremskih Karlovaca.

Komentar Veleučilišta u Karlovcu o poseti Visokoj turističkoj školi možete pročitati ovde.

VIRTUELNA PROJEKCIJA
POGLEDAJTE FILM

STUDENTI VTŠ- UČESNICI JESENJEG KAMPA NA VELIKOM RATNOM OSTRVU

Studenti Visoke turističke škole su krajem oktobra učestvovali na tradicionalnom, šestom, Jesenjem kampu na Velikom ratnom ostrvu. Ovaj Kamp koji je održan u organizaciji JKP „Zelenilo Beograd“ pod nazivom „Mere i aktivnosti za prevenciju i ublažavanje rizika i pretnji na zaštićenim područjima“ okupio je predstavnike brojnih stručnih institucija i oko četrdeset studenata sa Visoke turističke škole, Geografskog fakulteta, Biološkog fakulteta, Šumarskog fakulteta, Fakulteta za bezbednost... Boraveći na Velikom ratnom ostrvu, studenti su imali priliku da se upoznaju sa ovim zaštićenim prirodnim dobrom koje karakteriše raznovrsnost životinjskih i biljnih vrsta koja su vezana za močvarna staništa, naročito ptica, zbog čega se ostrvo nalazi na listi značajnih orintoloških područja Evrope. Pored upoznavanja sa prirodnim lepotama ove oaze netaknute prirode, učesnici kampa su bili u prilici da prisustvuju i brojnim predavanjima koja su imala za cilj širenje ekološke svesti kod mladih ljudi sa naglaskom na zaštitu prirode i njeno održivo korišćenje.

EHO SILAFEST 2012

U periodu od 23.-25. oktobra 2012. godine u prostorijama Visoke turističke škole iz Beograda, održana je retrospektiva filmova koji su prikazani ove godine na Četvrtom međunarodnom festivalu turističkog i ekološkog filma Silver lake Tourfilm festival-SILAFEST.
POGLEDAJTE FILM

12345678910111213