Akademija strukovnih studija Beograd
Visoka turistička škola strukovnih studija
Beograd
Događanja u VTŠ Stručna praksa Avantura Humanitarne akcije Ekskurzije

Događanja u VTŠ

VTŠ na sastanku za formiranje klastera Radanskog područja

U okviru razvijanja saradnje sa privredom i uspostavljanju kontakata sa organizacijama u zemlji i inostranstvu, predstavnici Visoke turističke škole su učestvovali na predosnivačkom sastanku za formiranje Turističkog klastera Radanskog područja. Sastanak koji je okupio preduzeća, udruženja i preduzetnike sa područja opština Kuršumlija, Lebane, Bojnik, Medveđa i Prokuplje, kao i tri obrazovne institucije, održan je ove godine u Prolom Banji na poziv A.D. “Planinke” iz Kuršumlije. Predlog o osnivanju Turističkog klastera inicirala je pre nekoliko meseci A.D. “Planinka, jedno od značajnijih privrednih subjekata, u okviru kojeg posluju Prolom i Lukovksa Banja, Fabrika za pakovanje Prolom vode i “Đavolja varoš”. Shodno načelima da je Turistički klaster nevladino, neprofitno, stručno i naučno udruženje, osnivača klastera treba da bude najmanje 12 aktivnih članova, i najmanje tri institucije koje su nosioci obrazovne ili inovacione delatnosti. Jedna od njih je Visoka turistička škola. Svrha osnivanja Tutističkog klastera Radanskog područja je unapređenje turizma i komplementarnih delatnosti u opštinama koje se naleze u okruženju planine Radan, kao i podsticanje razvoja i kordinacija rada osnivača klastera. Na predosnivačkom sastanku kome je, u ime Škole prisustvovao mr Milenko Đurić, pomoćnik direktora za međunarodnu saradnju, razgovaralo se o ciljevima i zadacima Udruženja , o nacrtu Statuta i drugim aktima, do sada urađenim projektima biciklističkih i pešaćkih staza, kao i Nacrtu prostornog plana za područje posebne namene Radana u površini od 469 km2 koji je u procesu usvajanja. Učesnici su imali, takođe, priliku da bliže upoznaju turističku ponudu Prolom Banje, obiđu okolinu, “Đavolju varoš”, kao i seoska domaćinstva i preduzetnike na ovom području.

VTŠ na četvrtom kongresu banja

Na IV Kongresu banja sa međunarodnim učešćem koji je održan 15. i 16. maja u Vrnjačkoj Banji, Visoku turističku školu predstavljali su dr Violeta Tošić, pomoćnik direktora za nastavu, i dr Maja Ćosić, profesor. Konges organizuje Udruženje banja Srbije, a za ovogodišnji određena je tema „Autentični srpski wellness“. Predavači su bili eminentni stručnjaci iz zemlje i inostranstva, a dr Maja Ćosić je izlagala rad „ Mogućnosti uvođenja slow –living koncepta u banjski turizam Srbije“ . Kongres je imao zadatak da kroz panel, okrugli sto i razmenu iskustava i mišljenja, a u cilju usmeravanja zdravstvenog turizma ka strateškom turističkom proizvodu Srbije, odgovori na mnoga otvorena pitanja i pokaže šta je ono što je najaktuelnije i kako definisati mesto koje u srpskom turizmu zauzimanju banje Predstavnici Visoke turističke škole su aktivno učestvovali u radu Kongresa, a za sve učesnike organizovan je i obilazak Vrnjačke Banje i okoline.

Pretpremijera filma „Beogradska jezera“ na VTŠ

U sredu, 18. aprila 2012. godine u prostorijama Visoke turističke škole održana je pretpremijera najnovijeg filma Boška Savkovića - „Beogradska jezera“. Tokom jednočasovne projekcije, studenti su se upoznali sa velikim brojem jezera koja se nalaze na teritoriji Beograda, od kojih, za mnoga, ni najstariji Beograđani nisu imali prilike da čuju. Jedan broj ovih jezera je uređen i predstavlja posebnu turističku atrakciju našeg grada, dok druga jezera, nažalost, predstavljaju ekološke crne rupe i odraz su našeg nemara i nepažnje. Namera ovog filma je, pored upoznavanja naših sugrađana sa ovim nesumljivim prirodnim lepotama koja se nalaze u našoj okolini i koja su veoma lako dostupna, da podstakne sve nas koji živimo i radimo u ovom gradu na viši stepen ekološke svesti i odgovornosti. Po završetku filmske projekcije, gospodin Savković se obratio studentima Visoke turističke škole i pozvao ih da budu njegovi specijalni gosti na premijeri ovog filma u Pozorištu na Terazijama.
Boško Savković - pretpremijera filma „Beogradska jezera"
Boško Savković - o saradnji sa Visokom turističkom školom

BITCO 2012.

Izlaganjima naučnih radnika iz oblasti turizma, radom u paralelnim sekcijama i obraćanjem direktora Prof. dr Milana Skakuna, završena je Prva Beogradska međunarodna turistička konferencija u organizaciji Visoke turističke škole iz Beograda-BITCO 2012.
VIRTUELNA PROJEKCIJA
POGLEDAJTE FILM

Rasul Sadr Ameli u VTŠ

U sklopu međunarodne saradnje, Visoku turističku školu su posetili ataše za kulturu Kulturnog centra I.R.Irana u Beogradu, gospodin Farid Eftekhari i poznati iranski režiser, gospodin Rasul Sadr Ameli.
VIRTUELNA PROJEKCIJA
POGLEDAJTE FILM

PETI SUSRETI ORGANIZATORA MANIFESTACIJA

Studenti Visoke turističke škole, zajedno sa svojim profesorima, prisustvovali su u četvrtak 01.03.2012. godine u prostorijama Privredne komore Srbije, skupu pod nazivom “Susreti organizatora manifestacija” koji su se ove godine održali po peti put. Na ovom jednodnevnom stručnom skupu, koji je održan pod sloganom “ Kreirajmo budućnost manifestacija u Srbiji zajedno”, studenti Visoke turističke škole su imali priliku da se upoznaju i druže sa predstavnicima Vlade Srbije zaduženim za turizam i kulturna dešavanja, predstavnicima TOS-a, TOB-a, organizatorima manifestacija, predstavnicima turističkih i marketinških agencija, hotelijerima, prevoznicima, predstavnicima SANU, kao i mnogobrojnim turističkim radnicima.

Obeležena slava Visoke turističke škole

Visoka turistička škola je, po tradiciji, u nedelju 26. februara obeležila svoju slavu-Svetog Simeona Mirotočivog. Pred zaposlenima Škole, gostima i prijateljima, službu je održao protojerej Vladimir Zamahajev iz crkve Svetog Dimitrija na Novom Beogradu. Nakon službe i sečenja slavskog kolača, sveštenik je održao prigodnu propoved, dok je direktor Škole poželeo svim prisutnima da se i dogodine, ovim povodom, okupe na ovom istom mestu.

Poseta gradonačelnika Krfa i zamenika gradonačelnika Seresa štandu VTŠ

Tokom 34. internacionalnog Sajma turizma u Beogradu, štand Visoke turističke škole, posetili su i gospodin Ioannis Trepeklis, gradonacelnik grada Krfa i gospodin Panagiotis E. Grigoriadis, zamenik gradonačelnika Seresa.

Predavanje pod nazivom „Kultura samostalnih putovanja“ na VTŠ

U subotu 25. februara 2012. godine pred prepunim amfiteatrom 3 Visoke turističke škole, održano je predavanje na temu „Kultura samostalnih putovanja“ u organizaciji Akademije slobodnih putovanja iz Rusije i Kluba putnika Srbije.

Visoka turistička škola na Sajmu turizma 2012.

U godini u kojoj obeležava 45 godina postojanja, Visoka turistička škola je imala više nego zapažen nastup na Sajmu turizma, koji je održan od 23.-26. februara 2012. godine u Beogradu. Savremeno dizajniran štand i bogat program, sa posebnim osvrtom na nastupe neponovljivog KUD-a VTŠ, studentske prezentacije, kvizove znanja... izazvali su posebnu pažnju sajamskih posetilaca, koji su u velikom broju bili i na štandu Škole.
VIRTUELNA PROJEKCIJA
POGLEDAJTE FILM

12345678910111213