Visoka turistička škola strukovnih studija Beograd
  
Škola
Opšte
Savet Škole
Nastavnici
Osoblje
KUD
Sportsko društvo
Humanitarne akcije
Foto album
Akreditacija
Javne nabavke
Informator o radu
Lokacija
Kontakt
Nastava
Nastavni plan
Predmeti
Raspored nastave
Konsultacije
Nagrađeni studenti
Ispitna pitanja
Literatura
Stručna praksa
Specijalizacija
Predmeti
Raspored nastavnika po predmetima
Uslovi upisa
Upis 2019 / 20
Pripremna nastava
Uslovi upisa
Dokumenta za prijavu
Kalendar upisa
Pitanja za prijemni
Literatura za prijemni
Testovi sa rešenjima
English
Our Students in Bamberg
Visoka turistička škola strukovnih studija
Beograd
Aktuelna dešavanja

Stručna praksa

IkosOlivia - Ikos Resorts, Nea Moudania, Halkidiki-5*

http://ikosresorts.com/olivia/

Aktia Lounge Hotel & Spa, Stalis, Krit - 5*

www.aktiahotel.com

Iberostar Creta Marine-Krit-Panormo-Retimno-4*

www.iberostar.com/en/hotels/creta/iberostar-creta-panorama-mare

Aegean Melathron Thalasso Spa Hotel – Kalitea- Kryopigi- 5*

www.aegeanmelathron.gr

Harbor view, Edgartown – Massachusetts, United States

www.harbor-view.com

Sitonija

Sitonija je srednje poluostrvo Halkidikija koje je dobilo naziv po Sitonu, sinu boga mora Posejdona. Istočna strana Sitonije gleda prema Svetoj gori, a zapadna prema poluostrvu Kasandra. Poluostrvo obiluje prelepim peščanim plažama, malim uvalama nepristupačnim sa kopnene strane, borovim šumama, plantažama maslina, živopisnim malim lukama, ribarskim selima i brojnim drugim atrakcijama.

Hotel Danubia Park

U severoistočnom delu Srbije, u karpatskom obodu Panonskog basena, nedaleko od ušća Peka u Dunav i Velikog Gradišta, nalazi se Srebrno jezero.U popodnevnim satima, kada sunce pođe na počinak, milioni iskrica čine njegov srebrni odsjaj, pa je po tome dobilo ime Srebrno. Izuzetne lepote, od početka je postalo omiljeno izletište i okosnica turizma u ovom kraju, pa je nazvano i srpsko more. Mnogi tvrde da je Srebrno jezero dragulj kontinentalnog turizma u ovom delu Srbije.

Krstarenje turističkim brodom

U okviru realizacije stručne prakse, u saradnji sa Jahting klubom „Kej“, Škola je 09.06.2011 . godine organizovala za studente krstarenje turističkim brodom.

Turističke agencije i turoperatori

Studenti Visoke turističke škole imaju mogućnost da stručnu praksu obavljaju u okviru najboljih turističkih agencija i turoperatora u Srbiji. Radeći na različitim poslovima, studenti stiču neophodna praktična znanja, koja će im biti od velike koristi za rad u turističkoj privredi.

SANI RESORT

Sani Resort je mesto gde priroda i čovek žive u harmoniji. Kompleks se proteže na preko 1000 jutara zemlje, sa beskrajnim zlatnim plažama koje okružuju kristalno čista voda Egejskog mora i borove šume poluostrva Kasandra. U svom sastavu ima četiri hotela (Sani Beach Hotel, Sani Beach Club, Porto Sani Village, Sani Asterias Suites) koje karakterišu udobnost i luksuz.

OCEANIA CLUB

Oceania club se nalazi u tradicionalnom grčkom gradu Nea Moudania na Halkidikiju. Ovaj luksuzni hotel sa pet zvezdica se nalazi u prirodnom zalivu sa pogledom, od kog zastaje dah, na Egejsko more i planinu Olimp.

KRANJSKA GORA

Hit Holidays je hotelski lanac u okviru koga se nalazi pet hotela (Larix Hotel 4*, Kompas Hotel 4*, Grand hotel Prisank 4*, Alpina Hotel 3* I Špik Hotel4/3*) i apartmanski kompleks (Vitranc Apartments 4*). Hoteli se nalaze u centru Kranjske Gore, jedne od najlepših destinacija Slovenije, nedaleko od skijaških staza. Glavne odlike ovih hotela su gostoprimstvo, prijateljsko osoblje i kvalitetna usluga.

MEĆAVNIK

Mećavnik je turističko etno selo, koje je osmislio čuveni režiser Emir Kusturica. Ovo prelepo i nesvakidašnje mesto nalazi se na Mokroj gori, u Zapadnoj Srbiji, između vrhova Tare i Zlatibora. Čine ga drvene kuće, tačnije brvnare koje su zadržale svu autentičnost ovog dela Srbije, neke od njih su čak i donešene iz okolnih mesta što Mećavniku daje posebnu draž. Sve te kuće plene svojom spoljašnjošću, ali isto tako njihova unutrašnjost pruža osećaj topline, jer se odmah oseti da je u sam enterijer uneto puno ljubavi i pažnje. Pored hotela u sastavu Mećavnika nalazi se i crkva restoran, suvenirnica, galerija, bioskop Underground, nacionalni restoran, prodavnica narodne radinosti, i još mnogo drugih propratnih stvari koje boravak u ovom zaista posebnom mestu čine nezaboravnim.Zajedno sa legendarnim vozom Ćira i Šarganskom osmicom, jedno je od najatraktivnijih turističkih destinacija Srbije.

SILAFEST

Od 2008. godine Visoka turistička škola je postala partner u organizaciji najstarijeg filmskog festivala turističkog i ekološkog filma u Srbiji MEFEST. Festival je održan u Velikom Gradištu i na Srebrnom jezeru, a od 2009. godine prerastao je u Silver lake Tourfilm Festival – SILAFEST. Za osnovnu smernicu ima ekološki i turistički film, a u skladu sa modernim pristupom, Savet festivala turizam tumači u najširem smislu te reči, pa se na festivalu nalaze i filmovi kulturološkog turizma, filmovi o vinu, o velikim i poznatim svetilištima, sportski filmovi... U okviru pratećih manifestacija Visoka turistička škola učestvuje u organizaciji okruglog stola na temu ekologije i regionalnog turističkog razvoja. Studenti Visoke turističke škole aktivno učestvuju u organizaciji i realizaciji filmskog festivala i okruglog stola.

Sajam turizma www.beogradskisajamturizma.rs

Sajam turizma je osnovan 1978. godine i predstavlja jedan od najznačajnijih turističkih događaja u Srbiji. Visoka turistička škola svake godine ima vrlo zapažen nastup uz bogat program koji privlači veliki broj posetilaca. Od pre tri godine VTŠ je uvela praksu zajedničkog nastupa na sajmu sa svojim gostima, pa su gosti naše škole na sajmu do sada bili Mećavnik, galerija „Sava Šumanović“ i „BIC“-Višja strokovna šola iz Ljubljane. Studenti aktivno učestvuju u organizaciji i realizaciji nastupa VTŠ na ovoj sajamskoj manifestaciji i na taj način stiču neophodno iskustvo.

LORIST www.lorist.sajam.net

Koncepcija LORIST-a, najznačajnije i najveće sajamske priredbe iz oblasti lova, ribolova i sporta u regionu, usmerena je ka promociji noviteta na tržištu Srbije i Evrope. Bogate sadržaje u izlagačkom delu upotpunjuju i programi unapređenja i očuvanja prirodnih resursa, aktuelne teme iz oblasti hortikulture, ekologije i zaštite životne sredine, čime se zaokružuje celina LORIST-a kao sajma koji je okrenut prirodi i čoveku.
Studenti Visoke turističke škole imaju mogućnost, da kroz pripreme i realizaciju nastupa naše škole, kao i kroz veliki broj kontakata koje uspostavljaju tokom ove sajamske manifestacije, steknu neophodna praktična iskustva.

PR WEEK

Međunarodna konferencija pod nazivom „PR Week Belgrade 2008“ održana je u Beogradu uz prisustvo velikog broja eminentnih stručnjaka iz oblasti odnosa sa javnošću. Studenti Visoke turističke škole imali su priliku da aktivno učestvuju u ovoj manifestaciji, čime su stekli neophodna znanja iz ove oblasti.

Stručna praksa "ĐAVOLJA VAROŠ"

U organizaciji studenata druge godine Visoke turističke škole realizovana je dvodnevna ekskurzija za Đavolju Varoš. U skladu sa programom studenti su obišli i Kruševac (Lazarev grad i crkva Lazarica), Prolom banju, Niš (Ćele kula, Arheološki muzej, Niška tvrđava i koncentracioni logor iz Drugog svetskog rata), kao i manastir Ravanicu. Na ovaj način u saradnji sa svojim profesorima, studentima je omogućeno, da kroz samostalnu organizaciju i realizaciju stručnih ekskurzija i izleta, i u praksi primene svoje znanje.

Turistička organizacija Beograda

Turistička organizacija Beograda je javna služba Skupštine grada Beograda, osnovana sa idejom da obavlja poslove razvoja, očuvanja i zaštite turističkih vrednosti na teritoriji Beograda. Kao destinacijska menadžment organizacija, TOB u promociji Beograda, kao turističkog odredišta, objedinjuje turističke usluge hotela, restorana, turističkih agencija, proizvođača suvenira i starih zanata, organizatora manifestacija i svih drugih delatnosti koje pružaju usluge turistima koji posećuju Beograd. Misija TOB-a je promocija Beograda kao atraktivnog turističkog odredišta, očuvanje i razvoj turističkih, kulturnih i poslovnih vrednosti i potencijala grada. Studenti Visoke turističke škole imaju mogućnost da obavljaju stručnu praksu u okviru Turističke organizacije Beograda i na taj način steknu neophodna praktična znanja.
adresa Bulevar Zorana Đinđića 152a, 11070 Beograd
fax 011/ 2698 205
telefon 011/ 2698 222, 2698 206, 3196 630, 3196 631 MB 17642162
e-mail info@visokaturisticka.edu.rs PIB 104266365
web www.visokaturisticka.edu.rs žiro račun 840-2056666-09